+
Bostäderna på Rudsberget i Karlstad. Illustration: Arkinova Arkitekter.
 • Willhem köper för 600 miljoner

  PUBLICERAD 2016-05-17 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-05-17 15:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  NCC:s dotterbolag Bonava (tidigare NCC Housing) säljer sammanlagt 352 hyresrätter i Linköping och Karlstad till bostadsbolaget Willhem.

  Försäljningen genomförs som en bolagsaffär till ett värde av 595 miljoner kronor.

  I Linköping uppförs för närvarande 131 lägenheter i Södra Ekkällan. Första inflyttning sker till sommaren och projektet färdigställs i första kvartalet 2017.

  I Karlstad kommer 221 lägenheter att uppföras på Rudsberget. Första inflyttning sker i första kvartalet 2018 och projektet färdigställs i fjärde kvartalet 2018.

  – I och med förvärvet växer vi på två attraktiva orter där vi redan idag är en stor bostadsaktör, vilket är positivt. Nyproducerade hyresrätter med miljöprofil passar väl in i vår befintliga portfölj samtidigt som vi breddar vårt erbjudande till marknaden i Karlstad och Linköping ytterligare, säger Mikael Granath, vd, för Willhem.

  Cushman & Wakefield var rådgivare till Bonava i affären.

  I början av april genomförde Willhem en annan stor affär, när bolaget köpte hela Akelius västsvenska bestånd. Den gången var prislappen något högre, när man köpte över 4 000 lägenheter för fem miljarder kronor.

  Redaktionen

  Källa: NCC

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived