+
Illustration: DinellJohansson.
 • 500 nya bostäder i Sollentuna

  PUBLICERAD 2016-05-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-05-26 13:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sollentuna kommun går vidare med en intentionsavtal med Skanska, som en del i programarbetet med det gamla mässområdet. Avtalet möjliggör cirka 500 nya bostäder i kommunen.

  Sedan 2012 driver kommunen ett programarbete för området kring före detta mässområdet. Målet är att utveckla stadsdelen till ett med levande och stadslikt området.

  Under stadsbyggnadsnämndens senaste sammanträde togs beslut om att gå vidare med planer på att skriva ett intentionsavtal med Skanska för området.

  Avtalet reglerar vilken part som ska exploatera vilka kvarter, vilket är en viktig del i det fortsatta programarbetet för området. Avtalet möjliggör förutom nya bostäder också omkring 25 000-30 000 kvadratmeter yta för lokaler av olika slag.

  – Vi är väldigt glada över att teckna detta intentionsavtal med Skanska och vi kan nu gå vidare med detaljplaneläggning av området som möjliggör den mycket efterlängtade omdaningen av det gamla mässområdet, säger Andreas Hellström, exploateringschef, Sollentuna kommun.

  Skanska är positivt inställda till utvecklingen av området.

  – Avtalet med Sollentuna kommun är inte bara efterlängtat utan en viktig milstolpe och ett tydligt avstamp för det fortsatta arbetet tillsammans. Vi har nu nått samsyn och har en gemensam målbild för vad vi vill skapa i området, säger Sara Ax Nordstrand, Affärsutvecklare Skanska Sverige AB

  Det slutliga beslutet kring intentionsavtalet med Skanska väntas tar under kommunfullmäktiges sammanträde den 20 juni.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived