+
Foto: Sverrir Thór
 • Willhem köper för fem miljarder

  PUBLICERAD 2016-04-07 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-10-03 10:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  Som Fastighetsnytt tidigare rapporterat är Akelius bestånd i västra Sverige till salu. Nu visar det sig att Willhem är köpare av de 4 300 lägenheterna. Prislappen? Fem miljarder kronor.

  Willhems västsvenska expansion sker genom avtal om förvärv av 119 fastigheter med totalt 4302 hyreslägenheter till ett överenskommet fastighetsvärde om 5 miljarder kronor.

  Fastigheterna är belägna i Göteborgsområdet, Borås, Skövde, Trollhättan, Lysekil samt Karlstad, varav störst andel lägenheter finns i Borås (cirka 1500) respektive i Göteborgsområdet (cirka 1000).

  Beståndet varierar i storlek och ålder och den totala uthyrningsbara arean är 309 052 kvadratmeter.

  Affären ligger enligt ett pressmeddelande i linje med Willhems tillväxtstrategi, att växa på de orter där företaget finns etablerat i dag och samtidigt utvärdera nya, intressanta marknader. Totalt växer beståndet nu till 22 800 lägenheter fördelat på 13 orter i Sverige.

  – Det är roligt att vi kan växa rejält i befintligt bestånd som Borås och Göteborgsområdet samtidigt som vi expanderar på nya orter, till exempel Trollhättan och Skövde. Samtliga fastigheter har attraktiva lägen, är välskötta och har utmärkt potential, säger Willhems vd Mikael Granath.

  Det samlade värdet på Willhems fastighetsbestånd uppgår efter ingånget avtal till 23,2 miljarder kronor, vilket är en ökning med 27 procent sedan årsskiftet.

  Willhem kommer även att ta över Akelius personal på de aktuella orterna. Förvärvet är villkorat av konkurrensprövning och tillträde beräknas ske den 30 september.

  Tidigare förslag till utdelning ändras. Styrelsen föreslår, med anledning av affären, att ingen utdelning görs.

  Texten uppdateras 

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived