+
Norrportens fastighet Neroport i Köpenhamn. Foto: Norrporten.
 • Varför bara Castellum?

  PUBLICERAD 2016-04-10 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-04-13 11:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det mesta tyder på att affären där Castellum förvärvar Norrporten nu är i hamn och sannolikt kommer den att offentliggöras i början på veckan. Av den anledningen publicerar vi nu en notis som först publicerades under vinjetten Det pratas om i Fastighetsnytt 2/2016 som utkom 1 april.

  Nyhetsbyrån Reuters rapporterade nyligen att Castellum ryktades vilja köpa upp det av pensionssystemet ägda fastighetsbolaget Norrporten. En affär som enligt Fastighetsnytts uppskattning skulle kunna uppgå till 12-13 miljarder kronor. Stockholmsbörsen valde att omedelbart stoppa handeln med Castellums aktie som således blev tvingat att antingen bekräfta eller dementera och följaktligen fick det Göteborgsbaserade bolaget i så luddigt ordalag som möjligt bekräfta att man utvärderade ett förvärv att Norrportens bestånd. En bekräftelse som av många tolkades som en bekräftelse att Castellum förberedde ett bud.

  Senare uppgifter har indikerat att Castellum inte alls är så nära ett bud som man tidigare trott och att fler aktörer har lagt ett indikativt bud i en första fas i budprocessen. Det väcker den intressanta frågan om varför endast Castellums namn har läckt ut. Det är knappast i Castellums intresse och enligt en källa med god insyn i affärer av det här slaget är det osannolikt att det rör sig om en tillfällighet.

  – Alla som är inblandade i processer av det här slaget har en egen agenda, säger källan till Fastighetsnytt.

   

  1 kommentarer

  1. Lars Fränne 2016-04-11

   Instämmer i ifrågasättandet av Norrportsaffären . Läs artikeln i SvD i lördags-eller var det fredag- man blir mycket oroad över att våra statliga AP-fonder , Andra och Sjätte , vågar och vill agera på det sätt som beskrivs där.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived