+
Åsa Andersson. Foto: Skebo.
 • Skebos nya vd: Åsa Andersson

  PUBLICERAD 2016-04-20 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-04-20 11:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  Åsa Andersson blir ny vd på Skelleftebostäder – Skebo. Hon efterträder bolagets nuvarande vd Jerker Eriksson som går till Umeås allmännyttiga bostadsbolag Bostaden.

  Åsa Andersson kommer närmast från rollen som ekonomichef på Strongpoint, före detta SQS, där hon även fungerat som tf vd och platschef.

  – Skebo befinner sig i ett väldigt expansivt läge med mycket spännande som händer på bostadsfronten. Det ska bli fantastiskt roligt att bidra till att fortsätta driva utvecklingen framåt, säger Åsa.

  Åsa Andersson tillträder sin tjänst som vd för Skebo den 8 augusti.

  – Det händer mycket positivt i Skebo nu, med försäljningar som skapar utrymme för nysatsningar. Det är en väldigt intressant fas att komma in i, säger Åsa.

  Skebo har den senaste tiden genomfört två större försäljningar. Den senaste var när man sålde drygt 500 lägenheter till Riksbyggen. Tidigare i år sålde bolaget byggrätter för 150 till 200 lägenheter till Nordhalla.

  Skebo säljer fastigheter med byggbar mark på Anderstorp till Nordhalla Fastigheter. Affären är värd cirka 95 miljoner kronor.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Datschas plan efter uppköpet – växa globalt

  Uncategorized Stronghold säljer analysföretaget Datscha för en hemlig summa. Planen med affären är att ta tjänsten till nya marknader. “Vi har varit på jakt lite grann. Vi har fått mellan fem och tio bud de senaste åren”, säger Jacob Philipson, avgående ordförande. Även bolagets vd lämnar i och med uppköpet.

 • “Våga ta ställning i kärnkraftsfrågan” 

  Politik På tisdagen skapades politisk turbulens när M och KD plötsligt lämnade energiöverenskommelsen till kärnkraftens fördel. Nu manas fastighetsbranschen att ta ställning i frågan. 

 • Sandelin: Fjärrstyrda fastigheter fördel för 24Storage

  Börs Behovet av förrådsutrymmen kommer öka framöver. Samtidigt innebär bolagets digitaliserade fastigheter en fördel mot konkurrenter. Det säger Fredrik Sandelin, vd för 24Storage, till Fastighetsnytt i samband med tisdagens notering på First North.

 • ANNONS
 • Skanska gör rekordaffär i Texas

  Transaktioner Byggjätten Skanska har sålt 90 procent av en skyskrapa i centrala Houston för 373 miljoner dollar, motsvarande 3,5 miljarder kronor, rapporterar Dagens industri. 

 • ANNONS
 • Stronghold säljer Datscha

  Nyheter I ett pressmeddelande uppger Stronghold Invest att Datscha går samman med amerikanska fastighetsdataleverantören Real Capital Analytics (RCA). “Vi har alltid beundrat RCA och är övertygade om att det kommer att bli ett bra nytt hem för Datscha, dess anställda och kunder”, kommenterar Urban Edenström, vd för Stronghold Invest.

 • Humlegården och ägare enas om miljardlån

  Börs Humlegården har ingått en avsiktsförklaring med en majoritet av sina ägare som går ut på att dessa åtar sig att teckna företagscertifikat för upp till 1,6 miljarder kronor.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived