+
Visionsbild över de 200 bostäder som ska byggas. Bild: Tema.
 • Riksbyggen köper Skellefteå-portfölj

  PUBLICERAD 2016-04-12 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-04-12 11:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  Riksbyggen förvärvar 544 hyresrätter av allmännyttiga Skelleftebostäder, som i sin tur köper 70 hyresrätter av Riksbyggen. Tillsammans ska bolagen dessutom bygga 200 nya bostäder i Skellefteå.

  Tidigare i år har förvärvade Riksbyggen fastigheten Kapella 11 i Skellefteå (i hörnet Kanalgatan 31/Repslagargränd 4) som totalt kan komma att inrymma cirka 120 nya bostadsrätter

  – Skellefteå är en högintressant ort för Riksbyggen och vi vill vara med och bidra till stadens tillväxt och vi är därför mycket glada för den strukturaffär vi genomfört med Skelleftebostäder, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

  Strukturaffären ser alltså ut som följer:

  • Riksbyggen förvärvar tre områden med 544 lägenheter belägna i Klintfors, Sjungande Dalen och Kåge.
  • Riksbyggen säljer fastigheten Omsorgen 1, Morö Backe, med 70 lägenheter till Skelleftebostäder.
  • Skelleftebostäder och Riksbyggen ingår samarbete avseende utveckling av nyproducerade bostäder med centralt läge i kvarteret Strömsör. Strömsör blir en promenadvänlig stadsmiljö alldeles intill Skellefteälven. Byggstart för Strömsör är planerad till 2017 och inflyttning beräknas till 2020.

   

  – Ett ökat bostadsbyggande är en förutsättning för att vi ska lyckas i vår strävan att bli 80 000 invånare i Skellefteå. Vi är därför mycket glada för den stora satsning som Riksbyggen nu gör i Skellefteå, både i egenskap byggherre för nya bostäder och som en långsiktig hyresvärd, säger kommunstyrelsens ordförande Lorents Burman (S).

  Tillträdesdag är den 1 september.

  Maria Nordlander

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived