+
Mikael Dolietis. Foto: Egnahemsbolaget.
 • Mikael Dolietis ny vd på Egnahemsbolaget

  PUBLICERAD 2016-04-13 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-04-13 11:35

  Textstorlek

  Dela med andra

  Mikael Dolietis blir ny vd på Egnahemsbolaget. Han kommer närmast från rollen som fastighetsutvecklingschef på Familjebostäder, och ersätter tf vd Michael Pirosanto som återgår till rollen som vd på Gårdstensbostäder.

  – Jag är väldigt glad över att styrelsen i Egnahemsbolaget valde en koncernintern kandidat, säger Mariette Hilmersson, vd för moderbolaget Framtiden. Mikael är en duktig och omtyckt person med lång branscherfarenhet.

  Egnahemsbolagets uppdrag är att bygga bostads- och äganderätter i Göteborg med fokus på bostadssegregerade områden. Tillsammans med andra byggaktörer deltar Egnahemsbolaget i BoStad 2021, ett samverkansprojekt som ingår i Göteborgs 400-årsjubileum.

  – Det blir ett spännande och utmanande uppdrag att fortsätta med detta utvecklingsarbete tillsammans med mina medarbetare samt med nya och befintliga samarbetspartners, säger Mikael Dolietis.

  Mikael Dolietis tillträder som vd 15 augusti. Michael Pirosanto, som varit tf vd i Egnahemsbolaget sedan 21 augusti 2015, kommer efter överlämning att återgå till att vara heltids-vd på Gårdstensbostäder.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived