+
Lena Boberg är vd på ICA Fastigheter. Foto: ICA Fastigheter.
 • ICA förvärvar i Storstockholm

  PUBLICERAD 2016-04-01 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-04-01 13:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  ICA Fastigheter har förvärvat en tomträtt i Bromma Blocks utanför Stockholm. Tomträtten innehåller byggrätter om cirka 45 000 kvadratmeter för butik, kontor och hotell.

  – Bromma är en expansiv del i Stockholm och vi har länge velat etablera en större ICA-butik i området. Vi ser fram emot att vara med och utveckla platsen, säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter.

  Tillträde skedde den 1 april.

  Förutom tomten i Bromma har ICA gjort tre andra förvärv i Stockholmsregionen. Vid Telefonplan i södra Stockholm har man förvärvat fastigheten Stockholm Timotejen 29 på Tellusborgsvägen. Den förvärvas genom en nybildad tredimensionell fastighetsindelning i gatuplan med tillhörande garageplan.

  I Täby Kyrkby har man förvärvat fyra fastigheter. Ambitionen är att vidareutveckla fastigheterna med bland annat bostäder.

  Förvärven är enligt ett pressmeddelande i linje med bolagets strategi att dels förvärva potentiella framtida butikslägen och dels att utveckla platser med befintliga ICA-butiker. Förvärven skedde i juni respektive november 2015.   

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived