+
Gustaf Hermelin är vd på Catena. Foto: Catena.
 • Catena säljer för 186 miljoner

  PUBLICERAD 2016-04-01 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-04-01 17:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catena säljer en logistikfastighet i Partille utanför Göteborg till Svenska Hus. Fastigheten kommer enligt Catena inte att lämpa sig för logistikverksamhet i framtiden, varför man väljer att sälja.

  Lokalerna är i huvudsak uppförda under sent 1960-tal, tillbyggda under 80-talet och har en yta om totalt 19 600 kvadratmeter bestående av logistikytor och kommersiella lokaler varav 17 000 kvadratmeter idag är uthyrda till Menigo Foodservice AB med en återstående hyresavtalstid till och med 2023. Hyresintäkten uppgår för närvarande till cirka 12 miljoner kronor.

  – Fastigheten är belägen i ett område i Partille som framgent inte lämpar sig för logistikändamål. Fastigheten är därför färdigutvecklad sett ur Catenas perspektiv och tillför istället likviditet att användas för investeringar i moderna, kostnadseffektiva och hållbara logistikanläggningar i någon av Catenas många logistikpositioner, säger Catenas vd Gustaf Hermelin i en kommentar.

  Tillträde sker i mitten av april.

  Panreal har varit rådgivare i affären.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived