+
Anders Nordstrand är vd på Sabo, numera Sveriges Allmännytta.
 • Anders Nordstrand blir ny vd på SABO

  PUBLICERAD 2016-04-20 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-04-21 11:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter att SABOs vd Kurt Eliasson för en tid sedan meddelade att han går i pension, har man letat efter en efterträdare. Nu står det klart att posten går till Bostads AB Mimers nuvarande vd Anders Nordstrand.

  Det var i december förra året som Kurt Eliasson, som varit vd på SABO i snart tio år, aviserade sin pension.

  – Vårt mål var att rekrytera en vd med rejäl erfarenhet från bostadsbranschen och med en genuin känsla för allmännyttans särskilda uppdrag. Därför är jag mycket glad över att Anders Nordstrand tackat ja till att leda SABO, hans tidigare arbete och tydliga resultat imponerar, säger SABOs ordförande Leif Jakobsson.

  I och med att Nordstrand tackat ja lämnar han rollen som vd för Västerås allmännyttiga bostadsbolag Mimer.

  – Jag vill idag inte göra någon programförklaring för mitt arbete med SABO. Det är viktigt för mig att först träffa personalen och medlemsföretagen för att sätta mig in i det arbete som görs idag. Men jag konstaterar att SABOs fokus på nyproduktion är viktigt. Det absolut viktigaste just nu är att få fram bostäder som fler har råd med. Allmännyttan har en viktig roll som samhällsbyggare. Det visar sig i både nyproduktion, renovering, förvaltning och i medlemsföretagens sociala insatser, säger Anders Nordstrand.

  Nordstrand tillträder efter sommaren. Exakt tillträdesdatum är i dagsläget inte klart, och Kurt Eliasson fortsätter fram till dess.

  Maria Nordlander

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived