+
Bostadsborgarråd Ann-Margarethe Livh (V). Foto: Stockholms stad.
 • V startar kampanj mot marknadshyror

  PUBLICERAD 2016-03-15 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-03-15 14:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vänsterpartiet i Stockholm, med bostadsborgarrådet Ann-Margarethe Livh i spetsen, startade på tisdagen en kampanj mot marknadshyror. Livh menar att frågan är en ödesfråga för huvudstaden.

  De bostadspolitiska samtalen inleddes för en dryg månad sedan mellan regeringen, allianspartierna och Vänsterpartiet. Allianspartierna är alla mer eller mindre positiva till marknadshyror, en fråga som seglat upp som ett av de stora debattämnena den senaste tiden. Detta är bakgrunden till Vänsterpartiets kampanj.

  – I Stockholm arbetar vi varje dag för att försöka möta den enorma efterfrågan som finns på hyresrätter med rimliga hyror och vi har det senaste året dragit upp byggtakten rejält. Men vi har fortfarande en stor bostadsbrist och om regeringen går med på marknadshyror innebär det att hyrorna kommer att skjuta i höjden. Därför startar vi idag en kampanj för att uppmärksamma stockholmarna på vad som pågår bakom stängda dörrar i regeringskansliet, säger Ann-Margarethe Livh (V), bostads- och demokratiborgarråd.

  – Det här är en ödesfråga för Stockholm. Om människor med låga inkomster eller helt vanliga inkomster ska kunna bo i Stockholm framöver måste vi se till att det finns bostäder som folk har råd med, säger Ann-Margarethe Livh.

   

  Redaktionen

  Källa: Vänsterpartiet Stockholm

  1 kommentarer

  1. dag.klerfelt@capnova.se 2016-03-16

   Eller Ann-Margrethe …… vänd på perspektivet. Är det rimligt att nyinflyttade pga jobb, studier eller nya hushåll inte ens kan få tag i en bostad ? Är tvingade att binda kapital i en borätt ? Att (v) skyddar ett “hyresfrälse” som redan har bostad – kanske rentav orättvist.

   Enligt Calmfors saknas det 30 MDR till statsbudgeten för att klara migrationen – inte särskilt troligt att det finns utrymme för annat än hyresbidrag till utsatta grupper !

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived