+
 • Risk att bostadsmålet inte nås

  PUBLICERAD 2016-03-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-03-30 15:30

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Stockholms stads har ett ambitiöst mål om att bygga 40 000 nya bostäder till 2020. Men stadens egna revisorer menar nu att det kan bli svårt att nå målen. Detta uppger SVT Nyheter Stockholm.

  Utifrån de underlag som revisionskontoret tagit del av konstaterar man att staden har en bostadsprojektportfölj med över 64 000 bostäder för perioden 2015-2020. Dock ser man risker man att bostadsmålet inte uppnås, bland annat då närmare 70 procent av de bostäderna har sin planerade byggstart mellan åren 2018-2020.

  – En sådan byggtakt kan vara svår att klara av. Det måste finnas någon som bygger. Det kan inte staden råda över själv, utan byggmarknaden måste vara med, säger Eva Lundberg (MP), förtroendevald revisor till SVT Nyheter.

  I rapporten pekar man också på risken med att man inte planerat för eventuella överklaganden.

  ”Andra risker är bristen på personella resurser samt att många bostadsprojekts tidplaner är satta utan att bedöma risker till exempel för ett överklagande” skriver stadsrevisionen i rapporten.

  I granskningen ingick kommunstyrelsen, exploateringsnämnden, stadsbyggnadsnämnden samt Stockholms Stadshus, Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem.

  Redaktionen

  Källa: Stockholms stad, SVT Nyheter Stockholm

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived