+
Foto: Dreamstime.
 • Låååång amorteringstid

  PUBLICERAD 2016-03-25 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-03-30 14:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nu är det klubbat. Det där amorteringskravet som satt skräck i en hel nation. Eller det är kanske att ta och inte att skämta om med tanke på alla förskräckliga händelser i omvärlden den senaste tiden. Faktum är dock att sällan har någonting som egentligen uppmanar till en företeelse som på alla sätt och vis är sund och självklar, att låna saker (oavsett om det är pengar eller biblioteksböcker) innebär per definition att man ska lämna (betala) tillbaka det, lett till en lika absurd diskussion. I de flesta andra länder anses amorteringar vara en sådan självklarhet att förmodligen har man inte ens behövt överväga att instifta ett amorteringskrav.

  Just hur löjlig diskussionen egentligen har varit påpekades av den franska nyhetsbyrån AFP nyligen när man rapporterade om att amorteringskravet satts i lag. Rubriken säger väl det mesta som behöver sägas: ”Sverige begränsar bolån… till 105 år”.

  Läs mer om vad det pratas om och mycket annat i Fastighetsnytt nummer 2 som utkommer på fredag.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived