• Fastighetsbranschens miljardärer

  PUBLICERAD 2016-03-29 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-03-30 14:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Med amerikanska affärstidskriften Forbes som förebild har Veckans Affärer för vana att varje år lista upp Sveriges miljardärer. Enligt den nyaste listan som nyligen släpptes hade Sverige 156 miljardärer år 2015, alltså människor som har över en miljard kronor i nettotillgångar.

  För skojs skull listade Fastighetsnytt upp de miljardärer som har en tydlig koppling till fastighetsbranschen och kom fram till att över 10 procent av de 156 miljardärerna kan kallas fastighetsmiljardärer, närmare bestämt 17 stycken.

  Rikast av dem alla är Fredrik Lundberg vars tillgångar uppgår till 29 miljarder kronor. Han har dock betydligt fler järn i elden än enbart fastigheter men tack vare sitt stora ägande i Hufvudstaden samt Lundbergsgruppens fastighetsägande genom Fastighets AB L E Lundbergs är han absolut en fastighetsmiljardär. Närmast efter honom på listan kommer Roger Akelius vars tillgångar uppskattas till 13 miljarder kronor, av Veckans Affärer.

  Läs mer om vad det pratas om och mycket annat i Fastighetsnytt nummer 2 2016 som utkommer på fredag.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived