+
Här byggs Norra Djurgårdsstaden. Foto: Lennart Johansson.
 • Får pengar för klimatsatsningar

  PUBLICERAD 2016-03-29 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-03-29 15:35

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden har beviljats drygt 13 miljoner kronor i klimatinvesteringsmedel för olika projekt, från Stockholms stad. Pengarna ska bland annat användas för en mobil återbrukscentral, masshantering med sjötransport och cykelparkering i Gasverket.

  Pengarna delas ut till projekt som bidrar till att nå Stockholms stads klimatmål för att bland annat minska klimatpåverkande koldioxidutsläpp.

  Den mobila återvinningscentralen ska skapa en mötesplats för inlämning av kläder och prylar för återbruk. Material som lämnas ska även kunna användas i verkstaden för att göra nya saker. Under fem dagar i oktober 2015 testades en tillfällig mobil återvinningscentral i området. Här fick skräp nytt liv och lösningen blev uppskattad av de boende.

  Med en väl utvecklad cykelparkeringsstandard vill man locka fler att ta cykeln när man besöker området vilket minskar koldioxidutsläppen.

  Att bygga nya bostäder och allmän platser på gammal industrimark medför att stora mängder jord och massa behöver fraktas bort, exempelvis för rening. Transport med pråm är enligt staden ett bra alternativ till lastbilar och minskar transportkostnader och koldioxidutsläppet.

  Redaktionen

  Källa: Stockholms stad

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived