• Deutsche minskar i Hufvudstaden

  PUBLICERAD 2016-03-31 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-03-31 10:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  Deutsche Bank flaggade på onsdagen för försäljning av aktier i Hufvudstaden. Försäljningen ägde rum 22 mars och då sålde man 190 960 A-aktier i bolaget, motsvarande 0,1 procent av aktierna. Efter transaktionen är man 3 651 335 A-aktier, motsvarande 1,73 procent av kapitalet.

  Flaggningsplikt uppstår som bekant då innehavet antingen går över eller under 5 procent varför det kan te sig märkligt att Deutsche Bank flaggar när innehavet går från 1,74 till 1,73 procent men det beror på att man i andra bolag i koncernen haft andra instrument än aktier som enligt nya flaggningsregler innebär att man flaggningsplikt uppstår.

  Enligt den nyaste flaggningen innehar Deutsche Bank 3 608 557 aktier genom kontantavräknade finansiella instrument, som kan vara olika derivat. Totalt kontrollerar man därmed 3,46 procent av kapitalet i bolaget.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived