• Bygger 374 bostäder i Linköping

  PUBLICERAD 2016-03-21 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-03-21 16:30

  Textstorlek

  Dela med andra

  Lundbergs ska bygga 374 nya hyresrätter i Linköping, genom ett entreprenadavtal med NCC. Ordervärdet till NCC uppgår till 550 miljoner kronor, och den totala investeringen uppgår till 770 miljoner kronor.

  Bostäderna ska uppföras i kvarteret Elitseglaren 1, i Södra Ekkällan, vid Universitetssjukhuset. Flera huskroppar på mellan fyra och tio våningar ska bilda två kvarter, med lägenheter på mellan ett och fem rum.

  – Södra Ekkällan är ett spännande område som har vuxit snabbt. Områdets närhet till både stadskärnan och rekreationsområden gör det mycket attraktivt för boende. Dessutom ligger flera stora arbetsplatser i närheten, säger Peter Whass, VD Fastighets AB L E Lundberg.

  Byggstart är planerad till hösten 2016 förutsatt att detaljplan och bygglov vunnit laga kraft. Färdigställande och inflyttning sker etappvis och det sista huset beräknas vara färdigt för inflyttning i slutet av 2019.

  NCC, som kommer att bygga bostäderna, sålde tidigare marken till just L E Lundberg.

  Redaktionen

  Källa: Lundbergs

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived