+
Malmen 12. Foto: Atrium Ljungberg.
 • Atrium Ljungberg köper av Wihlborgs

  PUBLICERAD 2016-03-22 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-03-22 15:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  Atrium Ljungberg förvärvar en vårdfastighet av Wihlborgs i centrala Malmö. Försäljningen sker genom en bolagsaffär för 125 miljoner kronor.

  Fastigheten omfattar 7 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta och är fullt uthyrd. Bland hyresgästerna finns en vårdcentral, Region Skåne och ASIH Malmö.

  – Fastigheten är en solitär i vårt fastighetsbestånd, den är belägen i närheten av Möllevångstorget där vi inte äger några andra fastigheter, säger Anders Jarl, vd på Wihlborgs. Det starka marknadsläget har lett till bedömningen att det nu är rätt läge för Wihlborgs att genom en avyttring ytterligare koncentrera beståndet till våra kärnområden.

  För Atrium Ljungbergs del är förvärvet ett led i bolagets vilja att växa i Malmö.

  Fastigheten, Malmen 12, ligger i nära anslutning till fastigheten Dimman 11, som Atrium Ljungberg förvärvade i mars 2014.

  Hyresvärdet bedöms 2016 uppgå till cirka 10 miljoner kronor.

  – Nu stärker vi vår position i Malmö ytterligare. Det här förvärvet är en stabil investering i ett område som vi ser en framtida potential i. Vi fortsätter att vara delaktiga i den långsiktiga utvecklingen av Möllan som är ett spännande område i innerstaden, kommenterar Micael Averborg, affärsområdeschef Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

  Redaktionen

  Källa: Wihlborgs och Atrium Ljungberg

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Dags för omtvistade snabbtåg

  Business Arena, Infrastruktur Ostlänken är ett av de mest omdiskuterade projekten i modern tid, men efter att tidplanen reviderats ska de börja rulla först om 16 år, under 2035. Kommer man att nå den vitalisering av regionen man hoppas på? Projektet diskuterades under den första upplagan av Business Arena i Norrköping.

 • Cattis Carlén blir politisk sakkunnig åt Per Bolund

  Bostäder, Rekrytering Den 22 mars börjar Cattis Carlén som politisk sakkunnig hos finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund på Finansdepartementet. Hon kommer närmast från rollen som bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

 • Prime Living lånar till usla villkor

  Börs Den krisande studentbostadsbyggaren Prime Living meddelar att man kommit överens med ett konsortium bestående av direkta eller indirekta aktieägare om att låna 39,3 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Slättö emitterar obligation

  Fastighetsmarknad Slättö Fastpartner Spånga AB emitterar ett obligationslån om 400 miljoner kronor på den nordiska obligationsmarknaden.

 • ANNONS
 • Derninger: Oscar Properties en svart låda

  Börs Oscar Properties informationsgivning kring hur bolaget kommer klara sina skuldåtaganden framöver är bristfällig. Bolaget kan därför ha brutit mot marknadsmissbruksförordningen. Det skriver Hans Derninger, grundare av rådgivnings- och investeringsfirman Creopretium, i en analys.

 • Skanskas svaga lönsamhet håller i sig

  Börs Skanska räknar inte med att nå sitt lönsamhetsmål för byggrörelsen under 2019 och 2020. Först när en mängd olönsamma projekt i USA och Polen tröskats igenom kan målet att byggmarginalen ska överstiga 3,5 procent komma att uppnås. Det meddelade bolaget på torsdagens kapitalmarknadsdag.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived