+
Bild: Oscar Properties.
 • Sweco konstruerar Norra Tornen

  PUBLICERAD 2016-02-29 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-02-29 14:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sweco kommer på uppdrag av Oscar Properties att konstruera Norra Tornen, som nu har börjat byggas i den framväxande Hagastaden i norra Stockholm.

  Byggnaderna kännetecknas av en fasad av asymmetriskt placerade boxar i glas och betong, något som innebär en svår konstruktionsutmaning, enligt Sweco.

  – Det är såklart prestigefyllt att vara med i ett projekt som kommer att förändra Stockholms stadsbild för alltid. Alla höghus är unika på sitt sätt och är ofta mycket komplexa konstruktioner. Utöver de tekniska utmaningar som alltid uppkommer när man bygger så här höga hus så har uppgiften att matcha arkitektens gestaltning av de varierande fasaderna, med en tekniskt fungerande lösning, varit speciellt utmanande, säger Sören Hed, vd för Swecos konstruktörer.

  Sweco är huvudkonstruktör för det första tornet, Innovationen, men har även option på det andra tornet, Helix. Uppdraget omfattar förstudier av de konstruktionstekniska konsekvenserna, framtagande av system- och bygghandlingar – inklusive Prefab och grundkonstruktion.

  Redaktionen

  Källa: Sweco

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived