+
Nordhalla Fastigheter satsar på nyproduktion av cirka 150–200 lägenheter på Elevhemsgatan vid den södra sidan om Skellefteälven.
 • Skebo säljer till Nordhalla

  PUBLICERAD 2016-02-24 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-02-24 13:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skebo säljer fastigheter med byggbar mark på Anderstorp till Nordhalla Fastigheter. Affären är värd cirka 95 miljoner kronor.

  Nordhalla planerar nyproduktion av cirka 150–200 lägenheter på södra sidan Skellefteälven. Under förutsättning att Skellefteås kommunfullmäktige godkänner affären vid nästa möte den 15 mars, kommer Nordhalla att förvärva 188 lägenheter på Skiftesgatan och fastigheter på Elevhemsgatan från Skebo.

  – Det är en strategiskt bra affär för båda företagen. Nordhalla får ett bättre sammanhängande förvaltningsområde och möjligheter att satsa på nyproduktion av lägenheter. Skebo bidrar till att ge större utrymme åt en aktör som skapar nya bostäder i Skellefteå. Efter den lyckade försäljningen av lägenheter till Nordhalla 2014, känner vi oss trygga med att ingå en ny affärsuppgörelse med samma köpare, säger Jerker Eriksson, vd på Skebo, i ett pressmeddelande.

  De fastigheter som ingår i försäljningen på Anderstorp är Skebos 188 lägenheter på Skiftesgatan samt lokaler på Anderstorpsleden 2 och Elevhemsgatan 3, 7, 9, 11 och 13.

  Fastigheterna kommer efter Nordhallas officiella övertagande den 1 april 2016 att förvaltas av Nordhallas delägare och förvaltningsbolag, Heimstaden.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Skebo

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived