+
Jan-Erik Höjvall, vd på Amasten. Foto: Rikshem.
 • Rikshem köper för 1,1 miljarder

  PUBLICERAD 2016-02-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-02-10 12:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Rikshem  köper närmare 1 700 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget Östersundshem. Rikshem har på ett drygt halvår förvärvat cirka 5 000 lägenheter i norra Sverige.

  Sedan den 1 februari är Rikshem etablerat i Östersund och nu köper bolaget ytterligare 1698 lägenheter i 28 fastigheter om totalt 124 000 kvadratmeter av Östersundshem. De fastigheter som köps finns inom delar av Torvalla, på Körfältet, Odensala och Odenslund, fastighetsvärdet är satt till 1, 144 miljarder kronor.

  I affären ingår att Rikshem åtar sig att bygga 300 lägenheter i Östersund. Utöver dessa lägenheter ska Rikshem och Östersundshem i ett gemensamt ägt bolag tillsammans bygga ytterligare 300 lägenheter.

  – Vi har arbetat med att se på vilket sätt som vi kan finansiera den dubblerade nybyggnationen av hyresrätter i Östersundshem. Jag tycker det är bra att Rikshem med denna affär visar att de tror på och vill vara med om Östersunds tillväxt. Det är bra med flera fastighetsägare som bygger hyreslägenheter i Östersund, säger AnnSofie Andersson, kommunalråd (S) i Östersunds kommun.

  Östersundshem

  Slutgiltigt och formellt beslut kring försäljningen tas i Östersunds kommunfullmäktige den 17 mars. Rikshem beräknas tillträda fastigheterna den 1 juli.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Rikshem, Östersundshem

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Nyheter ortsvis

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived