+
Foto: Maria Nordlander.
 • Projektnedskrivning av MoS om 800 miljoner

  PUBLICERAD 2016-02-08 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-02-08 13:26

  Textstorlek

  Dela med andra

  Köpcentrumet Mall of Scandinavia i Solna, Peabs största projekt någonsin, blev väsentligt dyrare än ursprungskontraktet och skrivs nu ned med 800 miljoner.

  Peab meddelar att projektet har blivit väsentligen dyrare än ursprungskontraktet från hösten 2011 på grund av de stora förändringarna under projektets gång. Under tiden efter det att köpcentrumet invigdes den 12 november 2015 har en genomgång skett av projektet varefter det har skrivits ner med 800 miljoner kronor. Nedskrivningen kommer att belasta affärsområde Bygg i fjärde kvartalet 2015.

  Peab uppger att nedskrivningen av projektet Mall of Scandinavia är inte likviditetspåverkande. Utifrån detta kommer inte styrelsens beslut om förslag till utdelning för verksamhetsåret 2015 att påverkas av nedskrivningen ovan.

  – Projektet har varit extremt utmanande ifrån det att kontraktet tecknades i slutet av 2011. Entreprenadkontraktets utformning, stora förändringar av projektet tillsammans med en bristfällig dialog med vår beställare har lett till väsentliga fördyringar. Nedskrivningen som görs är utifrån redovisningsregler och har inget med våra pågående diskussioner med beställaren att göra. Vår finansiella position är stark även efter nedskrivningen och verksamheten i övrigt genererar stabila resultat, kommenterar Jesper Göransson vd i Peab, i ett pressmeddelande

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Peab

  1 kommentarer

  1. janne 2016-02-09

   De borde döpa om den till Råstasjöns Galleria eller nåt lite mindre storhetsvansinnigt.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived