• Forhaug och Persson till Hufvudstadens styrelse

  PUBLICERAD 2016-02-11 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-02-11 13:05

  Textstorlek

  Dela med andra

  Huvudägaren i Hufvudstaden, L E Lundbergföretagen AB, avser föreslå Liv Forhaug och Fredrik Persson till nya styrelseledamöter vid årsstämman.

  Bengt Braun och Hans Mertzig har undanbett sig omval och lämnar därför styrelsen i samband med årsstämman den 17 mars 2016.

  Liv Forhaug är Chief Strategy Officer i ICA Gruppen AB sedan 2013. Hon har tidigare erfarenhet bland annat som partner på McKinsey & Company och är styrelseledamot i Hemtex AB och Thule Group AB.

  Fredrik Persson är styrelseordförande i Svensk Handel sedan 2014 och i Axfood AB sedan 2009. Han har tidigare erfarenhet bland annat som vd och koncernchef på Axel Johnson AB och är styrelseledamot i AB Electrolux, Lancelot Asset Management AB och Svenskt Näringsliv.

  Vidare föreslås omval av Claes Boustedt, Peter Egardt, Louise Lindh, Fredrik Lundberg, Sten Peterson, Anna-Greta Sjöberg och Ivo Stopner som styrelseledamöter samt att Fredrik Lundberg omväljs som styrelsens ordförande.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Hufvudstaden

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived