+
Bild: Götenehus.
 • Bygger Skövdes högsta trähus

  PUBLICERAD 2016-02-15 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-10-03 10:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  Götenehus bygger två sju-våningshus i den nya stadsdelen Frostaliden i Skövde. Stadsdelen består av 350 nya bostäder, där alla hus kommer att ha en stomme av trä.

  Den första etappen består av de två 7-vånings husen med sammanlagt 48 bostadsrätter.

  Skövde kommun anslöt sig till det riksomfattande Projekt Trästad 2012. När väl Frostaliden står klart är det en av de större trästadsdelarna i landet.

  – Även för flerfamiljshus finns det fördelar att bygga stomme, balkar och bjälklag av trä. Vi kan exempelvis erbjuda en väldigt bra ljudisolering mellan de olika våningsplanen, vilket kanske inte stämmer överens med den generella bilden av trähus, säger Andreas Gustafsson, chef för projektutveckling på Götenehus.

  Fakta Projekt Trästad
  Projekt Trästad bildades 2012 av 17 kommuner och länsstyrelser. Trästad har som mål att vidareutveckla modernt, industriellt och klimatanpassat trähusbyggande. Projektet ska vara en inspirationskälla för lokala byggare, arkitekter, planerare och politiker. I januari 2014 fick Projekt Trästad ytterligare 3 miljoner kronor av regeringen.

  Redaktionen

  Källa: Götenehus

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived