+
 • Rött på börsen – index fallit med 9 procent i år

  PUBLICERAD 2016-01-15 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-01-15 16:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är fortsatt branta kursfall på börsen och på årets första nio handelsdagar har Stockholmsbörsens ledande index fallit med i runda slängar 10 procent. Endast två av de nio dagarna har index stigit och i skrivande stund på fredagen har OMX S30 fallit med 2,6 procent.

  Även börsens fastighetsindex har fallit kraftigt och hittills i år har det fallit med närmare 9 procent. Fastighetsnytts index, FSBX, har även det fallit med cirka 9 procent. Fastighetsindex har endast stigit under en av de nio handelsdagarna och sett över en vecka har inte en enda aktie stigit i kurs.

  Att försöka peka ut någon enskild anledning till börsraset hittills under 2016 är omöjligt, det är en blandad kompott där Kina figurerar, oljepris likaså och ovisshet om det globala ekonomiska läget. Bland annat. Nästa vecka börjar börsbolagens bokslut för 2015 trilla in genom luckan och då finns det en risk att läget stabiliseras.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x