+
Larsboda industriområde.
 • Planerar nytt livsmedelscentrum i Farsta

  PUBLICERAD 2016-01-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-01-26 15:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetsnämnden i Stockholm får fortsätta med planerna för ett nytt livsmedelscentrum i Larsboda industriområde, i Farsta i södra Stockholm. Hit ska de verksamheter som idag huserar i Slakthusområdet kunna flytta.

  Beslutet togs på Stockholms kommunfullmäktiges sammanträde på måndagen. Beslutet fattas en dryg månad efter att programförslaget för Slakthusområdet presenterats. Där ska en ny stadsdel med upp till 4 000 bostäder växa fram.

  “En förutsättning för att Slakthusområdet ska kunna omvandlas till Söderstaden är att den befintliga livsmedelsindustrin med köttråvaror som utgör en fjärdedel av verksamheten på området flyttar till nya lokaler. Livsmedelsindustrin är på grund av trafik, buller, lukt etcetera inte förenlig med bostäder”, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholm.

  Visionsbild för den nya gatan "Diagonalen" i blivande Söderstaden. Illustration: David Wiberg.

  Visionsbild för den nya gatan “Diagonalen” i blivande Söderstaden. Illustration: David Wiberg.

  Fastighetsnämnden har i och med beslutet rätt att fortsätta planeringen av Larsboda till en investeringsutgift upp till 20 miljoner kronor.

  Enligt kommunfullmäktige är arbetet med Larsboda också viktigt, då det sker parallellt med “tyngdpunkt Farsta” som syftar till att stärka stadsdelens position i Söderort och i förlängningen dubblera antalet bostäder där.

  Redaktionen

  Källa: Stockholms stad

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived