• Fler mikrobostäder under 2016

  PUBLICERAD 2016-01-25 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-01-25 16:47

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Den totala investeringsvolymen på den kommersiella fastighetsmarknaden i Europa steg med 17 procent 2015 jämfört med 2014, och nådde 235 miljarder euro.

  Det uppger Savills i sin senaste rapport, och man tror också att under 2016 kommer investeringarna att spridas mer jämnt över Europa då investerarna vill diversifiera sina portföljer.
  I rapporten konstaterar man också att cirka 25 procent av investeringarna har gjorts bortom traditionella tillgångar som kontor och detaljhandel. Intresset för icke-traditionella tillgångar, som till exempel andrahandslägen, har drivits av höga priser på traditionella tillgångar.

  Andra trender följer av de demografiska förändringarna med en åldrande befolkning som lockar investerare till fastigheter inom hälsa och omsorg. Samtidigt innebär urbaniseringen ett ökat intresse för mikrobostäder och studentbostäder, däribland i Stockholm.

  – Vi förväntar oss att den trenden fortsätter att öka i megastäder som London, Paris och Madrid, där den unga befolkningen har svårt att ta sig in på bostadsmarknaden. Detta kommer vi även se i innovationsnav som Dublin, Barcelona, Amsterdam och Stockholm, kommenterar Lydia Brissy, Director of European Research, Savills, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Savills

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived