+
 • MKB köper fler byggrätter i Limhamn

  PUBLICERAD 2015-12-02 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-12-02 09:43

  Textstorlek

  Dela med andra

  Genom en bolagsaffär säljer Wihlborgs en fastighet i Limhamn, Malmö till kommunala MKB. Tomten är drygt 9 000 kvadratmeter stor och innehåller byggrätt för 15 000 kvadratmeter för förskola och bostäder.

  – Wihlborgs fokuserar på kommersiella fastigheter och därför väljer vi att sälja fastigheten nu när byggrätterna för förskola och bostäder är färdigutvecklade. Fastigheten Bensinpumpen 1 var del av ett förvärv från Dresser Wayne som gjordes 2010, kommenterar Anders Jarl, VD för Wihlborgs Fastigheter.

  För MKB är förvärvet det andra på kort tid i Limhamn. 30 november kom nyheten att bolaget köpte 550 byggrätter av NCC för 254 miljoner kronor. 2014 köpte man cirka 300 lägenheter, även det av NCC.

  – Förvärvet av Bensinpumpen 1 är ett komplement till våra övriga projekt i Limhamn. Det stärker vår position i sydvästra Malmö, säger Terje Johansson, VD på MKB Fastighets AB.

  MKB tillträder den 5 januari 2016.

  Redaktionen

  Källa: Wihlborgs, MKB

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived