• Kraftiga börsfall på tisdagen

  PUBLICERAD 2015-12-08 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2015-12-08 17:13

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det har varit kraftigt nedåt på världens börser på tisdagen och på Stockholmsbörsen har huvudindex, OMX S30, backat med 2,4 procent i skrivande stund. Även fastighetsaktierna har tagit stryk av den negativa stämningen och börsens fastighetsindex har fallit med 2 procent. FSBX, Fastighetsnytts eget aktieindex som omfattar den bredare samhällsbyggnadssektorn, har fallit med 1,7 procent.

  Orsaken till börsfallet tros delvis vara börsnedgångar i Asien på tisdagsmorgonen och det faktum att stora internationella gruvbolag har meddelat att de kommer att dra ner rejält på sina utdelningar och investeringar.

  Bland fastighetsaktierna är det Klövern B och Pandox som har presterat sämst, båda har fallit med -4,4 procent, medan Sagax A är den enda som har stigit, 1,8 procent. Samtliga andra fastighetsaktier på huvudlistan, med undantag för Hufvudstaden C som i vanlig ordning inte har handlats med, har fallit.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived