• GreenBuilding för bostäder

  PUBLICERAD 2015-12-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-12-03 16:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Sweden Green Building Council (SGBC) lanserar av GreenBuilding för bostäder, en utveckling av det ursprungliga GreenBuilding-certifikatet.

  Certifikatet, som togs fram av EU år 2004, hanteras i Sverige av SGBC sedan 2009 och har tidigare använts för lokalbyggnader. I och med att man under 2014 tog över hela certifieringen från EU så har systemet gått att anpassa för svenska bostadsbyggnader.

  – Många fastighetsägare väljer idag att använda ett eller flera av våra system och hittills är det mest lokalbyggnader som certifieras. Ungefär en fjärdedel av det vi certifierar är bostäder. Vi vill uppmuntra till att energieffektivisering av bostäder kommer igång på riktigt, särskilt bland det befintliga beståndet där det finns stora klimatbesparingar att göra. GreenBuilding är ett enkelt och effektivt verktyg som kan bidra till att vi når klimatmålen, säger Linda Kjällén, certifieringschef på SGBC.

  Certifiering enligt GreenBuilding för bostäder är möjligt från och med den 1 december 2015.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande SGBC

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived