+
Husen vid Hulta torg. Bild: Bostäder i Borås.
 • Vill bygga två höghus i Borås

  PUBLICERAD 2015-11-27 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-10-03 10:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bostäder i Borås, som för en tid sedan sålde stora delar av sitt bestånd till Victoria Park, ska använda pengarna bland annat för att utveckla Hulta torg. Bland annat vill man bygga två höghus med 100 bostäder.

  – Med den försäljning vi gör, så skapar vi förutsättningar att fortsätta investera i nyproduktion och delta i stadens utveckling, säger Sven Liljegren VD på bolaget.

  Höghusen ska bli tolv respektive sexton våningar höga. Samtidigt sker en förändring av torgmiljön när affärsbyggnaden som idag innehåller en ICA-butik rivs för att ge plats för en ny modern livsmedelsbutik. Målsättningen är att ICA etablerar ett nytt butikskoncept vid torget.

  – Vi är mycket nöjda med att kunna utveckla stadsdelstorget med både en ny livsmedelsbutik, attraktiva bostäder och en ny förskola. Exploateringen kommer att göra skillnad för både stadsdelen och verksamheterna vid Hulta Torg, säger Bengt Engberg, affärsutvecklingschef på AB Bostäder i Borås.

  En planändring är inlämnad och man hoppas på att allt ska vara färdigställt våren 2018.

  Redaktionen

  Källa: Bostäder i Borås

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived