+
Husen vid Hulta torg. Bild: Bostäder i Borås.
 • Vill bygga två höghus i Borås

  PUBLICERAD 2015-11-27 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-10-03 10:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bostäder i Borås, som för en tid sedan sålde stora delar av sitt bestånd till Victoria Park, ska använda pengarna bland annat för att utveckla Hulta torg. Bland annat vill man bygga två höghus med 100 bostäder.

  – Med den försäljning vi gör, så skapar vi förutsättningar att fortsätta investera i nyproduktion och delta i stadens utveckling, säger Sven Liljegren VD på bolaget.

  Höghusen ska bli tolv respektive sexton våningar höga. Samtidigt sker en förändring av torgmiljön när affärsbyggnaden som idag innehåller en ICA-butik rivs för att ge plats för en ny modern livsmedelsbutik. Målsättningen är att ICA etablerar ett nytt butikskoncept vid torget.

  – Vi är mycket nöjda med att kunna utveckla stadsdelstorget med både en ny livsmedelsbutik, attraktiva bostäder och en ny förskola. Exploateringen kommer att göra skillnad för både stadsdelen och verksamheterna vid Hulta Torg, säger Bengt Engberg, affärsutvecklingschef på AB Bostäder i Borås.

  En planändring är inlämnad och man hoppas på att allt ska vara färdigställt våren 2018.

  Redaktionen

  Källa: Bostäder i Borås

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived