+
Lena Boberg är vd på ICA Fastigheter. Foto: ICA Fastigheter.
 • ICA och Första AP-fonden bildar bolag

  PUBLICERAD 2015-11-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-11-26 13:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  ICA Fastigheter och Första AP-fonden bildar ett gemensamt fastighetsbolag, Secore Fastigheter. I ett första steg förvärvar bolaget 13 butiksfastigheter från ICA där de också är huvudsaklig hyresgäst. Bolaget får därmed ett initialt fastighetsvärde om 1,1 miljarder kronor.

  Syftet med bolaget är att förvärva och äga ICA-butiker i strategiska lägen. ICA Fastigheter kommer dock även i fortsättningen att förvalta de sålda fastigheterna.

  – Genom bildandet av Secore Fastigheter tillsammans med Första AP-fonden skapas förutsättningar för ICA att behålla inflytandet på marknadsplatserna samtidigt som vi frigör kapital, säger Lena Boberg, vd på ICA Fastigheter.

  De 13 fastigheterna motsvarar en total yta om drygt 55 000 kvadratmeter. Bolaget finansieras till 60 procent genom extern finansiering. Försäljningen ger en reavinst om cirka 300 miljoner kronor.

  Secore Fastigheters förvärv av de 13 butiksfastigheterna förväntas slutföras under december 2015.

  – Fastigheter är en viktig del av Första AP-fondens långsiktiga investeringar. Det är därför glädjande att vi nu samarbetar med ICA. Det ger oss möjlighet att investera i en portfölj bestående av handelsfastigheter som är uthyrda med långa avtal säger Johan Magnusson VD för Första AP-fonden.

  Catella Corporate Finance har varit rådgivare i transaktionen.

  ICA Fastigheter har sedan tidigare det samägda bolaget Ancore Fastigheter tillsammans med tjänstepensionsbolaget Alecta.

  Redaktionen

  Källa: ICA Fastigheter

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived