• Väla Centrum och Hufvudstaden i topp

  PUBLICERAD 2015-10-21 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-10-21 17:28

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hufvudstaden har Sveriges nöjdaste kontorshyresgäster och Väla Centrum har årets nöjdaste hyresgäster för köpcentrum, enligt den årliga NKI-undersökningen som genomförs av CFI Group och Fastighetsägarna Sverige.

  Hufvudstaden toppar Fastighetsbarometern Kontor 2015 med ett Nöjd-Kund-Index (NKI) på 83. På delad andraplats finner vi Norrporten och Humlegården, båda med ett NKI på 82. Årets bästa NKI-förbättring vanns av Newsec och deras förvaltning för Niams fastighetsfonder, som ökade NKI med 11 enheter.

  – Topplaceringen är särskilt glädjande då vi i år fyller 100 år och har i stort sett samma affärsidé nu som 1915, och den grundar sig på att sätta våra hyresgäster i centrum. Kvalitet och långsiktiga kundrelationer är några av våra viktigaste grundstenar, säger Ivo Stopner, vd Hufvudstaden.

  De områden som starkast driver kundnöjdheten är hur fastighetsägaren lever upp till den image bolaget har, den service som ges till hyresgästerna, hur felanmälningar behandlas samt uppfattningen om den lokal och fastighet man sitter i som hyresgäst.

  För åttonde året i rad är Väla Centrum i Helsingborg det köpcentrum som har nöjdast hyresgäster i Fastighetsbarometern Butik. Väla Centrum har ett Nöjd-Kund-Index (NKI) på 87, vilket är en ökning med en enhet sedan förra året.

  – De områden som har störst påverkan på butikshyresgästernas nöjdhet är köpcentrumets image, marknadsföring och butiksutbud samt centrumledningens affärsmässighet, tillgänglighet och information, säger Viktor Carlsten, projektansvarig för Fastighetsbarometern på CFI Group.

  Totalt deltar 14 bolag i Fastighetsbarometern Kontor som genomförs årligen sedan 1997. I årets undersökning har 2 500 hyresgäster intervjuats under augusti och september 2015.

  Fastighetsbarometern Butik (tidigare Centrumbarometern) mäter hur butikshyresgästerna upplever sitt köpcentrum och servicen från centrumledning och ägare, hur nöjda hyresgästerna är totalt sett samt hur lojala hyresgästerna är. I årets undersökning deltar 17 köpcentrum i olika storleksklass, utspridda över Sverige.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande CFI Group

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Wihlborgs miljardsäljer i Lund

  Transaktioner Wihlborgs säljer fastigheten Landsdomaren 6 i Lund till Intea Fastigheter. Köpeskillingen uppgår till 1,4 miljarder kronor. 

 • Spår affärer för 150 miljarder 2019

  Fastighetsmarknad Trots att många spår lågkonjunktur och nedgångar har transaktionsmarknaden för fastigheter börjat starkt under 2019. Även om antalet avslut varit något färre än tidigare, har flera av dem varit stora. Mikael Söderlundh från Pangea och Newsecs Alexandra Lövgren spår ett starkt transaktionsår även 2019, bland annat genom ett antal större strukturaffärer. 

 • Bonava förstärker organisationen

  Rekrytering Bonava har utsett Carl Rietz till Senior Vice President för den nya funktionen Processes & Technology. Bolaget förstärker även organisationen med en ny IR-chef och presschef. 

 • ANNONS
  • Tre nya hyresgäster i Gamlestads Brygga

   Uthyrning väst Peab har tecknat tre hyresavtal i projektet Gamlestads Brygga i Göteborg. Hyresgästerna är godisbutiken 4-gott, Fastighetsbyrån och Pressbyrån. Colliers International har agerat rådgivare vid samtliga uthyrningar. 

  • Citycon rekryterar tre

   Rekrytering Citycon utökar inom uthyrning och rekryterar Tobias Rönnberg, Elias Söderström och Jonatan Westerblom. Samtliga kommer att arbeta med uthyrning av de kommersiella lokalerna i bolagets nio svenska köpcentrum. 

 • Negativ nettouthyrning för Castellum

  Börs Castellums förvaltningsresultat steg 9 procent i det första kvartalet med stöd av stigande hyresintäkter men nettouthyrningen var negativ till följd av svagare hyresmarknad.

 • ANNONS
 • Säljer till staten för halv miljard

  Transaktioner Ratos säljer sin fastighet Stockholm Lejonet 4 i regeringskvarteren till staten. Man har sedan ett tag bedrivit förhandlingar med Statens Fastighetsverk och har nu nått en överenskommelse.

 • Tobias Bjurling ny CFO på Svevia

  Rekrytering Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi-och finanschef på Svevia. Han efterträder Åsa Neving, som gått över till rollen som CFO på Bravida.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived