• Sydafrikas första damfotbollscenter är invigt

  PUBLICERAD 2015-10-05 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-10-05 10:17

  Den 3 oktober invigdes Sydafrikas första center för tjejer, Football for Life, ett damfotbollscenter på Masibonisane High School. Veidekke har varit med och sponsrat centret.

  CSR-programmet Football for Life startades av FC Rosengård 2007. Ambitionen var att med fotbollen som verktyg ge unga kvinnor i Sydafrika en chans att öka sin självkänsla och medvetenhet. Visionen är att kvinnans ställning ska stärkas och att de ska kunna ta ansvar för sina liv.

  – Att spela fotboll är stärkande på många plan. Som sydafrikansk tjej från landsbygden är det banbrytande att snöra på sig ett par fotbollsskor. Att som ung kvinna få möjlighet att åka på tränings- eller talangläger är sensationellt. Med vårt nya damfotbollscenter kommer vi inte bara att skapa drömmar genom vår verksamhet, utan vi kommer också att kunna förverkliga tjejernas drömmar, säger Anna Nyman, verksamhetsansvarig för Football for Life och bosatt i Sydafrika sedan 2008.

  Vid uppstarten av Football for Life fanns verksamheten på ett 40-tal skolor – i dag når verksamheten ut till samtliga 550 skolor i distriktet. I och med expanderingen kom behovet att garantera verksamhetens kvalité som samlingspunkt, något bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretaget Veidekke tillgodoser som Football for Lifes huvudpartner. Veidekke har bidragit med såväl ekonomi som kunskap till byggnationen. Under byggtiden har tio unga sydafrikaner fått gå som lärlingar, samt fått finansiellt stöd till vidareutbildning.

  -Fotbollstjejerna från Malmö är likt Veidekke i Sverige utmanare som visar att en gemensam dröm kan uppfyllas om bara drömmen delas i gemensamma värderingar. Vi är glada att få vara en liten del i att låta fler tjejer få sina drömmar uppfyllda samtidigt som ett antal ungdomar i Sydafrika fått möjligheten att starta en yrkeskarriär i samband med byggandet av centret. Vi vill involvera så många som möjligt i att förverkliga drömmarna, säger Hege Schøyen Dillner, koncerndirektör i Veidekke ASA.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • Investerar 10 miljarder i Norden

  Fastighetsmarknad NREP har startat fonden NREP Nordic Strategies Fund III som ska investera i det icke prioriterade fastighetssegmentet i Norden. Det rör sig om en blandad kompott fastigheter, bland annat studentbostäder, hyresrätter till låg- och medelinkomsttagare, co-living för äldre och moderna logistikfastigheter.

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived