+
Skiss över etapp 1 Tallen vid busstationen i Piteå.
 • Ny stadsdel i centrala Piteå

  PUBLICERAD 2015-10-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-10-20 13:05

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tillsammans med tidigare överenskommelse för kvarteret Tallen kommer Lindbäcks att bygga cirka 400 nya lägenheter i centrala Piteå under de närmaste åren.

  För ett år sedan tecknade Piteå kommun och Lindbäcks en överenskommelse för kvarteret Tallen vid busstationen och nu är det klart att Lindbäcks också fått förtroendet att bygga en helt ny stadsdel på stationsområdet Västermalm.

  – Det finns fortfarande en stor efterfrågan och behov av lägenheter och boende centralt, och därför känns det väldigt bra att vi inlett ett långsiktigt samarbete med Lindbäcks. Stadsdelen kommer att förstora centrum och det kommer att bli ett attraktivt område för inflyttning, säger Peter Roslund, kommunalråd Piteå kommun.

  Lindbäcks ska bygga cirka 100 lägenheter på kvarteret Tallen vid busstationen och det nya avtalet innebär att uppdraget utökas och innefattar en helt ny stadsdel med cirka 300-400 lägenheter på gamla stationsområdet Västermalm. Lindbäcks planerar att börja bygga lägenheterna på Tallen redan nästa år med första inflyttning under 2017.

  I tillägg till överenskommelsen för Västermalm ska Lindbäcks bygga motsvarande 10-15 procent av ovanstående volym i eller i anslutning till något av kommunens utvalda landsbygdscentra; Jävre, Hortlax, Roknäs/Sjulnäs, Norrfjärden eller Rosvik.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Lindbäcks

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived