• Hyresgästföreningen inrättar miljonfond för intregration

  PUBLICERAD 2015-10-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-10-20 10:03

  Hyresgästföreningen stöds av en halv miljon medlemmar och cirka 10 000 förtroendevalda. Nu tar föreningen initiativ till att jobba med integration och välkomnande genom att avsätta två miljoner kronor till lokala projekt som tar vara på den nya kraften. Verksamheter som syftar till att öka integrationen kommer att kunna söka ekonomiskt stöd.

  – Vi vill vara en aktiv part för att välkomna de som flytt till Sverige i våra bostadsområden. Vi är vana att jobba med integrationsfrågor och att bli välkomnad och känna att man bidrar är avgörande för en god integration, säger Marie Linder, ordförande för Hyresgästföreningen.

  Den ökade migrationen till Sverige bekräftar även det stora behovet av fler hyresrätter med rimliga hyror, något Hyresgästföreningen menar att kommunerna måste ta ett större ansvar kring.

  Källa: pressmeddelande Hyresgästföreningen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Klarakvarteren 2.0 lever upp till forna visioner

  Fastighetsmarknad, Samhälle Citysaneringen, norrmalmsregleringen, rivningen av klarakvarteren, bygget av det moderna Stockholm. Kär stadsomvandling har många namn – och många kritiker. Visionen för den moderna och företagsvänliga huvudstaden nådde inte ända fram, men kanske håller drömmarna på väg att uppfyllas 50 år senare.

 • Castellum lånar 5 miljarder på euromarknaden

  Börs Castellum har gjort sin första obligationsemisson på den europeiska penningmarknaden. Bolaget tog in 500 miljoner euro, motsvarande drygt 5 miljarder kronor, genom ett lån som löper på fem år. Likviden har man via swapavtal gjort om till svenska kronor.

 • Pandox tar in 447 MEUR i finansiering

  Börs Pandox utökar en existerande lånefacilitet för en hotellfastighetsportfölj till 447 miljoner euro, cirka 4,6 miljarder kronor, och förlänger löptiden ytterligare fem år. Det skriver den tyska banken Aareal, som ordnat finansieringen, i ett pressmeddelande.

 • Förändringar i Jernhusens ledning

  Rekrytering Vid årsskiftet omorganiserar Jernhusen, bland annat genom nya affärsområden. I samband med detta lämnar Ann Wiberg och Mats Hubertsson bolaget – samtidigt som Cecilia Pettersson tar plats i ledningsgruppen. 

 • Nej även till bantat Nobelcenter

  Nyheter Nobelstiftelsen kan tänka sig en mindre byggnad och att Tullhuset bevaras, för att få ett Nobelcenter på Blasieholmen. Men det grönblå styret i stadshuset säger nej även till det nya förslaget, uppger SVT.

 • Vincero gör ytterligare förvärv i Huddinge

  Transaktioner Vincero Fastigheter har köpte tre fastigheter i Storängens industriområde, i Huddinge. Transaktionen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 120 miljoner.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived