• Hyresgästföreningen inrättar miljonfond för intregration

  PUBLICERAD 2015-10-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-10-20 10:03

  Hyresgästföreningen stöds av en halv miljon medlemmar och cirka 10 000 förtroendevalda. Nu tar föreningen initiativ till att jobba med integration och välkomnande genom att avsätta två miljoner kronor till lokala projekt som tar vara på den nya kraften. Verksamheter som syftar till att öka integrationen kommer att kunna söka ekonomiskt stöd.

  – Vi vill vara en aktiv part för att välkomna de som flytt till Sverige i våra bostadsområden. Vi är vana att jobba med integrationsfrågor och att bli välkomnad och känna att man bidrar är avgörande för en god integration, säger Marie Linder, ordförande för Hyresgästföreningen.

  Den ökade migrationen till Sverige bekräftar även det stora behovet av fler hyresrätter med rimliga hyror, något Hyresgästföreningen menar att kommunerna måste ta ett större ansvar kring.

  Källa: pressmeddelande Hyresgästföreningen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • Investerar 10 miljarder i Norden

  Fastighetsmarknad NREP har startat fonden NREP Nordic Strategies Fund III som ska investera i det icke prioriterade fastighetssegmentet i Norden. Det rör sig om en blandad kompott fastigheter, bland annat studentbostäder, hyresrätter till låg- och medelinkomsttagare, co-living för äldre och moderna logistikfastigheter.

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived