• Enighet nådd om samarbete över sundet

  PUBLICERAD 2015-10-20 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-10-20 08:15

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter måndagens styrelsemöte för det danska samarbetet Greater Copenhagen, samt Öresundskommitténs extra möte, beslutades att de båda fusioneras. Formellt kommer det att ske genom en ombildning till the Greater Copenhagen & Skåne Committee under november/december. Efter måndagens beslut anses det hela dock vara klart, uppger NewsÖresund.

  – Det var en bra stämning och verkställande utskottet beslutade att lägga fram förslaget om att Öresundskomiteen ska ombildas till the Greater Copenhagen & Skåne Committee, säger Malmö kommunstyrelses ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) till News Øresund efter måndagens dansk-svenska möten i Köpenhamn.

  Som Fastighetsnytt skrev igår, fanns det en tydlig skånsk majoritet för beslutet, där 26 av 33 kommuner i förväg sagt ja till förslaget. Malmö och Lund bestämde sig därför för att inte gå emot bildandet, även om de inte själva bestämt sig för om de ska bli medlemmar eller inte.

  – Men både från Malmö och Lunds sida kommer vi med full kraft gå in för att samarbetet ska bli bra. Vi har haft synpunkter på upplägget men nu går vi vidare.

  Redaktionen

  Källa: News Øresund

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived