+
 • Clarence Morberg pristagare utsedd

  PUBLICERAD 2015-10-15 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-10-15 10:39

  Textstorlek

  Dela med andra

  Lars Strömgren, ordförande på Cykelfrämjandet, har tilldelats årets Clarence Morberg pris, med motiveringen att han visat på cykelns roll i det hållbara samhället. “Lars har medverkat till att stärka cykeln roll i samhällsplaneringen och han har arbetat för att göra plats för cykeln i samhällsbyggnad och hållbar trafikplanering på ett mer naturligt sätt”, står det i motiveringen.

  – Att bli årets Clarence Morberg-pristagare är en stor ära för mig personligen, säger Lars Strömgren.

  Men framför allt är det ett bevis på cykelns ökade roll som samhällsbyggare och betydelse för ett hållbart transportsystem och attraktiva samhällen, säger Lars Strömgren om sin utmärkelse.

  Clarence Morberg-priset har delats ut sedan 2008. Den 14 oktober delades årets pris ut i samband med seminariekonferensen Samhällsbyggnadsdagarna.

  Juryn består av Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden, Lise Langseth, seniorkonsult, Erik Selin, vd på Balder, Stefan Engdahl, chef verksamhetsområde Samhälle Trafikverket, Jan Wejdmark, ordförande på Samhällsbyggarna och Sara Haasmark, vd på Samhällsbyggarna.

  Redaktionen

  Källa: Samhällsbyggarna

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived