+
 • Analys bakom Castellums och Fabeges kursstegring

  PUBLICERAD 2015-10-08 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2015-10-08 16:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Castellums och Fabeges aktier har stigit med 3,1 respektive 1,5 procent i torsdagens handel enligt marknadsdata på Fastighetsnytt Aktieservice. Båda har handlats mycket under dagen men det har inte varit några storposter som bytt ägare vilket i kombination med kursstigningen tyder på att det finns ett starkt köptryck i aktierna nu.

  Orsaken är högst sannolikt en analys av fastighetssektorn på börsen av Danske Banke Markets som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Enligt denna får de två ovannämnda bolagen köprekommendation och höjd riktkurs av Danske Bank Markets analytiker samtidigt som de utses till toppval inom sektorn. Man anser att Fabege lyckats överprestera vad gäller uthyrningen i Arenastaden och att en fortsatt yieldkompression kommer att gynna aktien. Vidare anser man att Castellum-aktien har underpresterat på börsen på sistone och att det finns en uppsida, i synnerhet då utländska investerare som vill ha en indirekt exponering mot den svenska fastighetsmarknaden ofta väljer Castellum i det syftet.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived