+
Foto: Stefan Nilsson/SJ
 • Tre av fyra nattåg läggs ned

  PUBLICERAD 2015-09-14 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-09-14 11:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nattågstrafiken i Jämtland är enligt SJ inte tillräckligt lönsam. Därför läggs en stor del av trafiken ned under nästa år – något som turistnäringen i bland annat Åre reagerar på. Detta skriver Dagens Nyheter.

  I april läggs nattågstrafiken ned, förutom under 90 högsäsongsdagar under jul/nyår, vintersportveckorna och några veckor under sommaren. Totalt läggs tre fjärdedelar av trafiken ned.

  – Passagerarunderlaget räcker inte för att vi ska kunna köra med lönsamhet under övriga perioder, säger Björn Nilsson, chef för SJs nattågstrafik till DN.

  Turistnäringen i Jämtland omsätter årligen över fyra miljarder kronor.

  – Jag har förståelse för att SJ måste gå med vinst, men det måste också finnas ett samhällsintresse för att utveckla destinationen och länet, säger Peter Bergman, Åres kommunalråd till DN.

  Enligt tidningen ska region Jämtland Härjedalen tillsammans med näringslivet att ”uppvakta” SJ, Trafikverket och regeringen för att försöka rädda nattågstrafiken.

  Redaktionen

  Källa: Dagens Nyheter

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived