+
 • Tecknar avtal med Domstolsverket

  PUBLICERAD 2015-09-10 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-09-11 12:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Domstolsverket, DOV, för att hyra knappt 11 000 kvadratmeter i ett planerat kontorsprojekt i Sickla utanför Stockholm.

  I och med uthyrningen av DOV kommer Nacka Tingsrätt, Hyres- och arrendenämnden och Mark- och miljödomstolen att flytta in. Avtalet är dock villkorat av att regeringen ger sitt medgivande, vilket beräknas ske under hösten. Tillträde till lokalerna är planerat till andra kvartalet 2018.

  Atrium Ljungberg planerar för två kontorsfastigheter på fastigheten Sicklaön 346:1. Området har idag en industrikaraktär, men detaljplanen för exploatering av kontorsverksamhet vann laga kraft under april. visionsbild sickla

  Det planerade projektet omfattar totalt cirka 27 500 kvadratmeter uthyrbar yta. Investeringen uppgår till totalt 830 miljoner kronor. Bedömt hyresvärde exklusive tillägg uppgår till 64 miljoner kronor.

  – Platsen kommer ge Sickla en ny entré, vilket höjer attraktiviteten för hela Sicklaområdet. Den nya Tvärbanan, som kommer att förlängas till Sickla station, planeras att vara i drift i augusti 2017. Det gör kontorsläget vid Uddvägen än bättre, kommenterar Micael Averborg, affärsområdeschef Atrium Ljungberg.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Atrium Ljungberg 

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived