+
 • Stena och HFAB vinnare av Framtidsindex

  PUBLICERAD 2015-09-16 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-09-16 15:45

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stena Fastigheter är det företag som bidragit mest till att locka unga till branschen genom att anställa traineer, lärlingar, praktikanter och sommarjobbare. Halmstads Fastighets AB är det företag i branschen som är bäst på att anställa sommarjobbare.

  Det visar Framtidsindex, en undersökning om framtida bemanningsutsikter, som genomförts av Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation, och Fastighetsnytt och som presenterades på Business Arena.

  – För närvarande sker en snabb utveckling inom Stena Fastigheter med omfattande nyproduktion och upprustning. Genom att hjälpa unga med jobb, praktik- och lärlingsplatser fyller vi både på med den kompetens vi behöver för framtiden, samtidigt som ungdomarna får in en fot på arbetsmarknaden. Många av ungdomarna arbetar eller praktiserar i området där de själva bor. Det har också bidragit till en god gemenskap mellan ungdomarna och att engagemanget för det egna området ökar, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef, Stena Fastigheter AB.

  För Halmstads Fastighets AB, HFAB, finns det flera aspekter i att erbjuda många ungdomar sommarjobb.

  – Det skapar intresse för HFAB och för branschen. Vi har två typer av sommarjobb, dels vårt projekt 150 sommarjobb för våra hyresgästers barn, dels sommarjobb för de som läser på högskola och andra relevanta utbildningar. HFAB strävar efter att ligga i framkant. Därför är det extra roligt att vinna Framtidsindex, som ju handlar om framtiden och som visar att branschen uppskattar vårt målinriktade arbete att attrahera framtidens medarbetare, där sommarjobb bara är ett av många initiativ, säger Viktoria Hägg, personalansvarig på HFAB.

  Totalt har 216 företag deltagit i undersökningen som i år genomförs för 5:e gången. Företagen har i år tillsammans anställt cirka:

  • 3 500 sommarjobbare under 21 år
  • 600 praktikanter
  • 50 traineer
  • 70 lärlingar
  • 20 yrkesintroduktionsanställda

   

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Fastigo

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived