+
HSB Living Lab
 • Startklart för HSB Living Lab.

  PUBLICERAD 2015-09-09 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-09-09 14:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det första spadtaget för experimenthuset HSB Living Lab tas på fredag på Chalmers Campus i Göteborg.

  HSB Living Lab är en forskningsarena för att utveckla nya sätt att bygga och forma framtidens boende. Byggnaden är ritad av arkitektkontoret Tengbom och är ett projekt där helt nya tekniska och arkitektoniska innovationer ska testas under 10 år. Första modulen av totalt 44 rullar in i fabriken på fredag, under första halvan av 2016 ska det stå klart för inflyttning på Chalmers i Göteborg.
  – Det är alltid en speciell känsla att sätta spaden i jorden i ett stort byggprojekt. Även om det i detta fall handlar om att den första modulen av det som ska bli HSB Living Lab startar upp i fabriken. Det är också typiskt för hela HSB Living Lab: det här är långt ifrån ett vanligt byggprojekt. Ambitionen med detta levande laboratorium är det ska vända upp och ner på bilden hur vi kan bo och leva hållbart i vardagen, säger Emma Sarin, projektledare för HSB Living Lab, i ett pressmeddelande.

  HSB Living Lab är planerat som en flyttbar byggnad. I huset kommer det finnas cirka 29 lägenheter där studenter och gästforskare kommer bo i en ständig föränderlig miljö, allt medan forskningen pågår. HSB Living Lab kommer att stå klart för inflyttning under första halvan av 2016.

  Huvudpartners I projektet är Chalmers, HSB och Johanneberg Science Park.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande HSB Göteborg
   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived