+
Illustration: Peder Sterlinge/Okidoki arkitekter.
 • Fem nya aktörer till Vallastaden

  PUBLICERAD 2015-09-03 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-09-03 09:00

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ytterligare fem byggherrar ska bygga i Linköpings nya stadsdel Vallastaden. Totalt är det nu 30 aktörer som bygger, med en blandning av stora och små byggherrar.

  Skanska kommer att bygga 50 lägenheter. Även Östgötahus, CH Vallastaden och arkitektfirmorna A-direkt och Arkitektstudio Witte är klara som nya aktörer.

  Det som återstår att tilldela inför expot 2017 är ca 10 friliggande tomter för småhus och radhus. Sammanlagt kommer det att bli omkring 1 000 nya bostäder, både bostadsrätter, hyresrätter, radhus och villor.

  – I och med att alla flerbostadshusen är tilldelade inför expot kan vi på riktigt gå vidare till nästa steg och jobba på i ett högt tempo, säger Elias Aguirre, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

  Första etappen av den nya stadsdelen kommer att visas upp för omvärlden under bo- och samhällsexpot “Vallastaden 2017” sensommaren 2017.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Vallastaden 2017

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived