+
Illustration: Peder Sterlinge/Okidoki arkitekter.
 • Fem nya aktörer till Vallastaden

  PUBLICERAD 2015-09-03 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-09-03 09:00

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ytterligare fem byggherrar ska bygga i Linköpings nya stadsdel Vallastaden. Totalt är det nu 30 aktörer som bygger, med en blandning av stora och små byggherrar.

  Skanska kommer att bygga 50 lägenheter. Även Östgötahus, CH Vallastaden och arkitektfirmorna A-direkt och Arkitektstudio Witte är klara som nya aktörer.

  Det som återstår att tilldela inför expot 2017 är ca 10 friliggande tomter för småhus och radhus. Sammanlagt kommer det att bli omkring 1 000 nya bostäder, både bostadsrätter, hyresrätter, radhus och villor.

  – I och med att alla flerbostadshusen är tilldelade inför expot kan vi på riktigt gå vidare till nästa steg och jobba på i ett högt tempo, säger Elias Aguirre, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

  Första etappen av den nya stadsdelen kommer att visas upp för omvärlden under bo- och samhällsexpot “Vallastaden 2017” sensommaren 2017.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Vallastaden 2017

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Låna av varandra är något som måste hända”

  Business Arena Göteborg, Ekonomi Det finns många osäkerhetsfaktorer att hålla öga på under 2019, handel, geopolitik, EU:s framtid, nya teknologier och nya affärsmodeller som växer fram. Tim Moonen, Managing Director, The Business of Cities, gästade Business Arena Göteborg för att tala om de nordiska städernas plats i det nya landskapet.

 • Tobinentreprenör går i konkurs

  Börs Q-Gruppen Bygg AB, som är totalentreprenör till två av Tobin Properties bostadsprojekt, har försatts i konkurs.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

 • ANNONS
 • SSM vinner mot par i Tingsrätten

  Börs Stockholms Tingsrätt har på tisdagen dömt till SSM:s fördel i en tvist mellan bolagets bostadsrättsförening West Side Solna och ett par som tecknat ett förhandsavtal om bostadsköp.

 • ANNONS
 • Engagemanget som lyfter staden

  Business Arena Göteborg, Samhälle Även i landet lagom sker inte saker av sig självt och de epitet som kopplats till Sverige har hamnat under lupp. Men det går att vända en negativ trend. Hamid Zafar gästade Business Arena Göteborg för att berätta om sitt engagemang och arbete med Sjumilaskolan i Göteborg.

 • SBB miljardköper av Hemsö

  Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar totalt 14 fastigheter av Hemsö för runt 1,2 miljarder kronor. Fastigheterna är belägna i Stockholm och Västra Götaland. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived