+
Karin Wanngård. Foto: Stockholms stad.
 • Föreslår tillfälliga bygglov

  PUBLICERAD 2015-09-09 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-09-09 16:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kommunstyrelsen i Stockholm, med finansborgarråd Karin Wanngård i spetsen, föreslår att små, billiga lägenheter får tillfälliga bygglov. Förslaget innebär att kommunfullmäktige ska fatta beslut om avgifter för upplåtelse av offentlig plats avseende tillfälliga bostäder – där studentbostäder ska få en halverad avgift. Avgiften föreslås följa avgifterna för tomträttsavgäld för flerbostadshus.

  De tillfälliga byggloven innebär att en byggnad kan stå på platsen i upp till 15 år innan den måste flyttas.

  ”Ett sätt att snabba på processen med att få fram fler bostäder är att bygga bostäder med tillfälligt bygglov. Ett positivt exempel på detta är Svenska Bostäders koncept Snabba Hus som möjliggör en snabbare process från idé till inflyttningsbara lägenheter för unga och studenter” skriver Karin Wanngård i sitt utlåtande.

  Stadsledningskontoret bedömer att ”det är väl motiverat att staden med detta förslag ger marknaden möjlighet att skapa billiga bostäder placerade på offentlig plats med stöd av tidsbegränsade bygglov och polistillstånd”.

  Förslaget är upp till kommunfullmäktige att fatta beslut om.

  Redaktionen

  Källa: Stockholms stad

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived