• Familjebostäders lokal blir polisstation

  PUBLICERAD 2015-09-10 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-09-10 09:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  En knappt 7 000 kvadratmeter stor lokal i Rinkeby ska byggas om till polisstation, för totalt 240 polisanställda. Lokalen ägs av Familjebostäder. Detta uppger Dagens Nyheter.

  Polisen har i drygt två år varit utan lokal i Rinkeby. En så stor polisstation som det nu planeras för har aldrig tidigare funnits i området.

  – Vårt viktigaste uppdrag är att jobba närmare medborgarna – inte minst i utsatta områden. Det här är ett steg på vägen mot en ny polis, säger Ulf Johansson, regionpolischef till DN.

  Fastigheten där stationen ska ligga, Rinkeby Alle 2-4, rymmer idag ett äldreboende och ett antal studentlägenheter.

  – Ur affärssynpunkt är det också väldigt bra. Det kommer garanterat att skapa fler jobb i stadsfelen då det blir en så pass stor arbetsplats. Människor kommer att behöva äta och handla i centrum, säger Benjamin Dousa (M), vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

  Ombyggnadstiden beräknas till minst 18 månader. Då hyreskontraktet ännu inte är färdigförhandlat är kostnaden ännu inte känd.

  Redaktionen

  Källa: Dagens Nyheter

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived