• Vill ha t-bana till Kungens Kurva

  PUBLICERAD 2015-08-13 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-08-13 09:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Huddinge kommun ska skicka in en intresseanmälan om att delta i Sverigeförhandlingen. Bland annat vill man ha en tunnelbanestation i Kungens Kurva, med en förlängd linje från Fruängen via Segeltorp. Detta skriver Dagens Nyheter idag.

  Enligt kommunalrådet Malin Danielsson (FP), skulle kommunens trafikförslag ge 6 500 nya bostäder, samt minska trycker från biltrafiken.

  – En tunnelbana skulle göra mycket för att minska trafikbelastningen, Kungens kurva har 20 miljoner besökare om året, säger Danielsson till DN.

  Sverigeförhandlingen är den som ska utreda vilka infrastrukturprojekt som ska genomföras i landet, och hur de ska finansieras. En av de stora diskussionerna handlar om de planerade höghastighetsbanorna, hur sträckningen ska se ut och var stationerna ska ligga.

  Förutom en ny tunnelbanestation vill Huddinge i sitt trafikförslag ha ett stopp för höghastighetstågen i Flemingsberg, samt en spårväg mellan Flemingsberg och Älvsjö. Om den byggs kan man bygga en ny stadsdel i Loviseberg/Glömsta, vilket enligt Danielsson skulle generera 6 500 nya bostäder.

  Redaktionen

  Källa: Dagens Nyheter 

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived