+
Illustration: Foster + Partners 2014
 • Sista hindret för Nya Slussen undanröjt

  PUBLICERAD 2015-08-21 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2015-08-21 09:30

  Textstorlek

  Dela med andra

  Högsta Domstolen har beslutat att inte ge prövningstillstånd för miljödomen för Nya Slussen. Beskedet innebär att Stockholms stad nu har lagakraftvunna tillstånd enligt miljöbalken att påbörja bygget av Nya Slussen.

  Det var i maj tidigare i år som fyra parter överklagade mark- och miljööverdomstolens dom till HD. Beskedet från HD innebär att det inte längre går att överklaga Nya Slussen.

  – Vi är glada över Högsta Domstolens beslut och det innebär ett viktigt steg mot nästa Slussen, säger Peter Svärd, projektchef för projekt Slussen.

  Det formella bygget ska starta nästa sommar, med att Katarinavägen och en del av betongkonstruktionen rivs.

  Även oppositionen i stadshuset verkar nöjda.

  – Nya Slussen är efterlängtad, Mälaren och Stockholm behöver en ny fungerande sluss och stockholmarna vill, efter decennier av debatt, att arbetet påbörjas för en ny mötesplats, säger Joakim Larsson (M), oppositionsborgarråd och vice ordförande i exploateringsnämnden.

  Redaktionen

  Källa: Stockholms stad, pressmeddelande Nya Moderaterna

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

 • ANNONS
 • Martin Arkad lämnar Järntorget

  Uncategorized Efter sju år som vd på Järntorget lämnar Martin Arkad företaget efter ett gemensamt beslut med styrelsen. Bolagets CFO Anders Hellberg är utsedd till ställföreträdande vd och kliver nu in i rollen med omedelbar verkan. 

 • ANNONS
 • Ny centrumchef för Triangeln

  Handel, Rekrytering, Syd Vasakronan rekryterar Robert Felczak som ny centrumchef för Triangeln i Malmö. Robert kommer närmast från Steen & Strøm.

 • Atrium Ljungberg omorganiserar

  Rekrytering Atrium Ljungberg förändrar sin uthyrnings- och etableringsorganisation. Därmed skapas två nya roller där Charlotta Gustafsson blir etableringschef och Petter Klingofström blir Senior Leasing Advisor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x