• Säljer för 1,3 miljarder

  PUBLICERAD 2015-08-05 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2015-08-05 10:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Atrium Ljungberg har träffat avtal om försäljning av fyra handelsfastigheter omfattande totalt 63 300 kvadratmeter uthyrbar yta med ett hundratal butiker och restauranger. Köpare är ett fastighetsinvestmentbolag tillsammans med en lokal partner.

  Fastigheterna är Igor 8 (Kvarteret Igor i Västerås), Månadsmötet 9 (Mittpunkten i Östersund), Rotundan 1 (Rotebro Handel i Sollentuna) och Orminge 47:1 (Orminge Centrum i Nacka).

  – Försäljningen sker som ett led i vårt arbete att koncentrera fastighetsbeståndet till våra prioriterade marknader i Stockholm, Uppsala, Malmö och Göteborg. Genom försäljningen frigör vi kapital och resurser till den fortsatta utvecklingen av vår projektportfölj och även för strategiska förvärv i dessa lägen, kommenterar Atrium Ljungbergs vd Ingalill Berglund, i ett pressmeddelande.

  Försäljningen sker genom avyttring av aktier. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde uppgående till cirka 1,3 miljarder kronor före avdrag för uppskjuten skatt.

  Köparen beräknas tillträda fastigheterna 1 oktober 2015.

  JLL och Cederquist har varit Atrium Ljungbergs rådgivare i affären.

  Redaktionen

  Källa: Pressmeddelande Atrium Ljungberg, 2015-07-17

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived