• Marknadsräntorna fallit sedan Riksbanksbeslut

  PUBLICERAD 2015-08-10 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2015-08-10 13:14

  Textstorlek

  Dela med andra

  Riksbanksdirektionens beslut att sänka reporäntan ytterligare till -0,35 procent 2 juli tryckte ner räntorna till nya rekordlåga nivåer. Sedan dess har de stabiliserats och till och med hämtat in en del av den mark som gick förlorad men ligger alltjämt lägre än 1 juli, dagen innan beslutet offentliggjordes.

  På måndagen noterades Stibor 3M till -0,26 procent vilket kan jämföras med -0,28 procent 2 juli, vilket är den lägsta noteringen någonsin. De längre statsobligationsränterna som ger bra indikation om villkoren på långa marknadsräntor har även de fallit och på måndagen noterades en tioåring till 0,713 procent vilket kan jämföras med 1,052 procent 1 juli.

  Det har varit ett hårt tryck på transaktionsmarknaden under sommaren och de låga räntorna är så klart en starkt bidragande faktor till detta. Det i sin tur talar för att det fortsatt blir högtryck så länge räntorna är låga.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived